Johan E. Oosterheert

Venture manager / eigenaar
Johan E. Oosterheert

Johan is een van de ondernemers binnen Lavoisier.

Johan studeerde economie in Rotterdam. Hij startte zijn professionele carrière in de Verenigde Staten als consultant voor The Netherlands Chamber of Commerce in the USA, Inc.

Hierna volgde een langere periode bij Philips Consumer Electronics in Eindhoven, waar hij verschillende internationale marketing & sales en business development functies vervulde.

Hij was vervolgens verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een business plan voor de verzelfstandiging van drie Philips fabrieken in Nederland. Als een logische consequentie sloot hij zich aan bij het Management Team van het nieuw opgerichte internationale productiebedrijf, genaamd KeyTec B.V. De vestiging en belading van nieuwe fabrieken in China, Oost Europa en Mexico was een onderdeel van zijn verantwoordelijkheid. Later werd hij directielid en in die functie wereldwijd verantwoordelijk voor marketing & sales en strategie. Een belangrijke strategische uitdaging was het ontwikkelen van een positie voor KeyTec in de medische markt.

Na vier jaar coördineerde hij de verdere verzelfstandiging van de engineering groep van KeyTec B.V. en richtte InnoteQ Technical Projects B.V. op dat een jaar later samengevoegd zou worden met de Total Support Group in Eindhoven. Een van de business opportunities van InnoteQ betrof de financiering, ontwikkeling en marketing van een nieuw bio-medisch productconcept.

Op zoek naar partners om dit project te realiseren, besloot Johan zich als zelfstandig ondernemer aan te sluiten bij Lavoisier.