Onno Yntema

Eigenaar
Onno Yntema

Onno is samen met de twee oprichters Johannes Wolters en Peter van Paassen,managing partner bij Lavoisier.

Hij heeft medische biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Onno begon zijn carrière bij de vaccindivisie van Merck Sharp & Dohme. Toen er een joint venture tussen Pasteur Merieux en MSD werd opgericht werd hij voor deze nieuwe organisatie de Country Manager voor Nederland.

Na deze mooie en leerzame periode van ruim tien jaar, heeft hij PreventCare BV opgericht. Het is met PreventCare gelukt om in korte tijd een goede naam op te bouwen met het organiseren van grootschalige vaccinatieprogramma’s en het in de thuissituatie toedienen van de moderne medicijnen afkomstig uit de biotechnologie. In 2010 heeft hij PreventCare BV succesvol verkocht.

De laatste jaren is hij betrokken geweest bij verschillende projecten in de gezondheidszorg, zowel als adviseur, als aanjager en als deelnemer.

Naast het ondernemerschap binnen de gezondheidzorg, heeft hij een grote passie voor het wedstrijdzeilen, waar hij zich ook in de bestuurlijke zin voor inzet.

Onno is in 2014 tot Lavoisier toegetreden om mee te helpen de ambities van Lavoisier te realiseren. Dit door zijn medische- en marktkennis in te zetten.