Paul Van Den Biggelaar

Venture manager / eigenaar
Paul Van Den Biggelaar

Paul van den Biggelaar is een van de ondernemers in Lavoisier. Paul studeerde elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij startte zijn professionele carrière als software architect bij APT (later AT&T en Lucent Technologies). Hij vervulde de rol als Product Manager bij Lucent Technologies inN- Andover (Ma, USA) en was verantwoordelijk voor R&D project management binnen drie business units gezamenlijk (meer dan 500 ontwikkelaars). Tijdens de constructie van een netwerk ten behoeve van één van de top-10 klanten van Lucent, was Paul verantwoordelijk voor alle technologie- aspecten bij de opbouw van dit netwerk voor deze klant.

Als lid van het managementteam van Peek Traffic droeg Paul de verantwoordelijkheid over de service-afdeling, die een grote installed base aan verkeersapparatuur in heel Nederland in beheer had. In deze positie maakte hij een belangrijk verschil door verhoging van de productiviteit en omschakeling in de richting van total care management.

In 2005 werd Paul directeur van de Oncentra Business Unit en werd in 2007 lid van het Executive Team van Nuceltron, wereldleider in het bieden van oplossingen voor behandeling met brachytherapie. In deze positie werkte hij intensief samen met medische onderzoeksinstituten en innovatieve hightech bedrijven over de hele wereld, om op deze wijze de meest innovatieve oplossingen in hardware en software te kunnen bieden. In 2008 nam Paul de verantwoordelijkheid voor alle productontwikkeling binnen Nucletron.

Bouwend op zijn ervaring in Nucletron stichtte Paul zijn eigen bedrijf ThinkThrough in 2009. Het doel van ThinkThrough is om als co-entrepreneur te investeren in ontwikkelaars van innovatieve technische ideeën om te zetten in producten en bedrijven. Eén van zijn investeringsprojecten is gericht op hyperthermie en is de basis voor zijn samenwerking met Lavoisier.