Peter A.M. van Paassen

MT / eigenaar
Peter A.M Van Paassen

Peter van Paassen is samen met Johannes Wolters oprichter van Lavoisier. Peter studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft.

Hij ontwikkelde onder andere volautomatische verpakkingsmachines en werktuigbouwkundige systemen voor onderzeeërs. Tevens werkte hij als consultant voor gerenommeerde productontwikkeling bedrijven in Japan, Duitsland en Nederland.

Later specialiseerde hij zich in productinnovatie en marktstrategie in de gezondheidszorg. Als interim manager bij TNO was hij verantwoordelijk voor het verbinden van de medische technologiemarkt met onderzoekers (en vice versa).

Tevens is Peter oprichter van verschillende non-profit organisaties zoals Center for Life Sciences & Technology en het Nederlandse Instituut voor Telemedicine.

Hij is tevens medeoprichter van organisaties als 2QR Research en MedSim en schrijver van twee boeken over medische technologie. Samen met Johannes Wolters heeft hij in 2009 Lavoisier opgericht. Dit met als doel om een sterk netwerk van nieuwe bedrijven in de medische technologie op te zetten.